MOHA-MOHA-MOHA

Vibrálóan zöld, tartós és természetes mohafallal szinte bármilyen munkahelyet vagy otthont egy szempillantás alatt felpezsdíthetünk!

Nem kell hozzá más csak egy szép keret, speciális ragasztó és gondosan tartósított moha pamacsok; máris kész az új instant zöldfalunk, melyet még öntöznünk sem kell.

Ha nem szeretnénk valóban élő zöldfalat, drágán, öntözéssel és tápanyag utánpótlással, magas fenntartási költségekkel, akkor a beltéri moha zöldfalat nekünk találták ki!

Bővebben
18
máj

ENGEDD BE AZ IDŐJÁRÁST

Elmondható, hogy egy épület elsődleges célja az időjárás kiküszöbölése, de vajon eszünkbe jutott-e már, hogy legtöbbjük olyan hatékony munkát végez, hogy véletlenül pont megfoszt minket jólétünk és hatékonyságunk két kulcsfontosságú követelményétől; a természettől és a változásoktól?

 Az 1950-es években Donald Hebb "ébredéselmélete" megállapította, hogy az embereknek változó érzékszervi stimulációra van szükségük ahhoz, hogy maradéktalanul figyelmesek legyenek. 30 évvel később, Roger Ulrich egészségügyi mérnök által végzett kutatások kimutatták, hogy az üde zöld természetre nyíló szobákban a kórházi betegek alacsonyabb stressz-szintet mutattak, és gyorsabban felépültek, mint azok a betegek, akiknek szobái téglafalra néztek.

Bővebben
23
ápr

MIT ÜLTESSÜNK A BALKONLÁDÁBA ÁPRILISBAN?

Itt a tavasz, csiripelnek a madarak, a kedvünk is megjött a napsütésben kertészkedni kicsit az ablakpárkányon.

A virágpiacon persze felmerül bennünk ismét a kérdés, hogy mit is ültessünk ebben az évben, ami szép is, de még sem túl kényes, kibírja amikor 1 hétre leutazunk a Balatonra vitorlázni, ugyanakkor nem lesz tőle méhlegelő a terasz és permetezni sem kell.

Az alábbiakban javaslunk néhány kedvenc egynyári balkon növényt, ami jó eséllyel versenybe száll idén a muskátli mellett. Válasszatok!

Bővebben
28
már

FARMRÓL A VÁZÁBA: MESESZÉP TULIPÁNOKAT ITTHONRÓL OTTHONRA

Egyszer volt...hol nem volt…valahol Magyarországon, Makó közelében, élt egy család, akik a világ egyik legszebb mesterségét folytatták, nem mást mint a vágott virág termesztését.

Egész évben szorgos odafigyeléssel ápolták szeretett növényeiket, hogy azok az év egy napján kibimbózzanak és színpompás virágaikkal megörvendeztessék mindazokat akik szeretik a szépet.

Ha tulipán akkor Hollandia; ugrik be talán elsőre a gondolat, hiszen a világ leghíresebb virágoskertjei és tulipán mezői a mai napig Keukenhof kertészeteihez tartoznak. Ugyanakkor örömmel tapasztaljuk, hogy az utóbbi években nem csak a vadvirágok, de a hazai termelésű vágott virágok is egyre keresettebbek Magyarországon.

Bővebben
22
már

BIZTOS, HOGY KOMMUNIKÁLNAK EGYMÁSSAL A NÖVÉNYEK!

BIOLÓGIAI INFORMÁCIÓS SZUPERSZTRÁDA KÖTI ÖSSZE A NÖVÉNYEK ORSZÁGÁT

Elrejtőzve a föld alatt, a növények gyökereinek kuszaságában megdöbbentő kommunikációs csatornára bukkantak a kanadai Columbia Egyetem kutatói. Egy olyan biológiai szupersztrádát térképeztek fel, mely ugyanúgy körbeszövi a bolygó növényfajait, mint az emberiséget az internet. Ez az organikus háló lehetővé teszi nem csak a növény egyedek közötti kommunikációt, de a tápanyag átruházást, sőt az egymásnak való károkozást is.

Bővebben
7
szep

HÁZHOZ JÖNNEK A NÖVÉNY DOKIK!

Üdvözlet a „Tula Rendelőből”, Brooklyn mobil üvegházából.


Christan Summers fiatal reklámszakember egy nap arra ébredt, hogy a mindennapos hajtásban fénysebességgel száguld a kiégés felé, így kicsit elcsendesedve végig gondolta mi az, ami hiányzik az életéből és igazán boldoggá teszi. Majd vett egy nagylevegőt, egy kisbuszt és 2016 áprilisában megalapította a Tula House nevű növénygondozó cégét, ami nem csak helyben ad ápolási tanácsokat és megvásárolható szobanövényeket, de házhoz is megy egy-egy beteg páfrányt meggyógyítani.

Bővebben
8
jún

NÖVÉNYI FILMSZTÁROK

– azaz a háttérszereplők, akik mindig jelen vannak, de nem sűrűn kapnak főszerepet

 


Összeállítottunk egy kis sort azokról a filmekről, a teljesség igénye nélkül, amelyekben a növények - ha nem is főszerepet és néha csak pillanatokra -fontos szerepet kaptak.

1. Legyen mindjárt az első a Zöld kártya, azaz a Green Card c. film AndieMacDowell és GérardDepardieu főszereplésével, amelyben a hölgy főszereplő lakásának része egy gyönyörű üvegház telis tele gyönyörű növényekkel.

Bővebben
7
már

TAVASZ AZ IRODÁBAN – 5 KEDVENC VIRÁGZÓ CSEREPES

A tavasz az az évszak, amikor minden életre kel.

A nappalok egyre hosszabbodnak, a madarak csicseregnek, a fák rügyeznek, a színek és az élet pedig visszatér a világba. Nem véletlenül a legtöbb ember kedvenc időszaka, elvégre mindenki aktívabb, boldogabb és kedvesebb. Most jöjjön néhány ötlet és irodai növény, amivel a karrierünk is tavaszi hangulatba borulhat!

Frissítés
A közérzetünk javítása egyenlő a munkamorálunk javításával. Mi mással is deríthetnéd jobb kedvre magad, mint egy csodás virágzó cserepes növénnyel a munkahelyeden?

Bővebben
7
már

TOP 5 TÉLEN IS VIRÁGZÓ SZOBANÖVÉNY AZ IRODÁBA

Nem kell feltétlen tavaszig várnunk ebben a februári szürkeségben a színpompás virágok előbukkanására. Számos, télen is virágzó,látványos beltéri cserepes növény beszerezhető az irodákba, hogy mosolyt csaljon arcunkra és a hétköznapokba. Íme néhány a mi kedvenceinkből:

MIKULÁSVIRÁG

Euphorbia pulcherrima

Talán az egyik legismertebb téli növénydíszünk mind közül. A mikulásvirág nem tartozik a legigénytelenebb fajták közé, tartása mégsem igényel nagyfokú gondoskodást, csupán arra kell fokozottan ügyelni, hogy mindig elegendő tápanyagot kapjon.

Bővebben
9
febr

MINDENT A HIDROKULTÚRÁS NÖVÉNYEKRŐL

A hidrokultúrás növények egyre nagyobb teret hódítanak, már nem csak az irodákban és közintézményekben, de a magánlakások díszítőjeként is egyre elterjedtebbek.

Aki vállalja az egyszeri minimális többletráfordítást, annak nem csupán a növényei lesznek tartósan szebbek, de hosszabb távon sok pénzt is megtakarít.

DE MI IS AZ A HIDROKULTÚRA?
Miben különbözik a klasszikus cserepes növényemtől? Nem a növény más, hanem a közeg illetve a szisztéma, amit alkalmazunk. Föld helyett agyaggranulátumot használunk. A rendszer beépített vízmércét tartalmaz. A tápanyag: speciális műtrágya.

Bővebben
2
jan.

SZOBANÖVÉNYEK TÉLI ÁPOLÁSA ÉS GONDOZÁSA

Őszből télbe haladva nemcsak odakint változik meg az időjárás, de a belsőterekben is új klimatikus viszonyok alakulnak ki, melyekhez a növényeknek is alkalmazkodniuk kell.

A rövidülő nappalok és a fűtésszezon mind-mind kihívást jelentenek szobanövényeinknek.

A növényeknek a napfény adja az energiát az életükhöz, ezért az őszi-téli napfényszegény időszakban egyfajta „energiatakarékos üzemmódra váltanak”.Ilyenkor a növények egy kicsit érzékenyebbek, de megfelelő gondozással könnyen átvészelik a téli időszakot. A következőkben néhány olyan alapelvet illetve megoldást szeretnék bemutatni, amely segít a növényeknek a téli időszakban.

Bővebben
19
dec.

Ünnepi hangulatban

A karácsony előtti időszak - sőt sokaknak a december 24. is - munkával telik, ezért nehezebb ráhangolódni az ünnepekre. 

Decemberben nagyon sok dolgozót szorítanak a határidők; egyrészt azért, mert karácsonyig el kell végezni az egész havi munkát, másrészt pedig sok projekt határidejeként a naptári év végét adják meg.

Az év vége feszített tempóját a munkaadó apró gesztusokkal teheti könnyebbé az irodában dolgozók számára. Sokszor elég egy kis figyelmesség, valamilyen közösségi örömszerzés és máris mindenki mosolyogva kezdi a napot.

Bővebben
30
nov.